McDonalds gruppintervju

Hej! ^^
Idag var jag på McDonalds gruppintervju.
Jag tror det var 12 st som var där.
Vi blev uppdelade i tre grupper och skulle
göra 2 samarbetsövningar tillsammans.
1. Bygga ett torn av papper, de högsta viner.
2. Skriva och redovisa vad för egenskaper,
som kan vara bra att ha. 
Jag hamnade med en tjej som heter Ebba,
Felicia och Amanda. Var något orolig över
att jag inte skulle våga säga något,
men pratade lite grann i alla fall. ^^
Tror det gick bra, men man vet aldrig.

Jag glömde helt bort att min pappa skulle
hämta mig, så åkte t-banan hem -_-
Tjejen som heter Ebba började prata
med mig och då kom jag inte på förän
jag var i fridhemsplan att pappa stod och
väntade. -_- Han blev inte så glad -_-
Fast han var inte så arg heller när jag kom hem. ^^

Ebba var väldigt trevlig ^^ Hon var väldigt prat, glad person.
Hoppas att jag träffar henne igen. ^^

Min historia om hur jag började läsa Manga! ^^

To read this in English click on the Englisj Go Go Nihon Japan! 
Heres a link: http://majachokolat.blogg.se/2014/february/the-story-about-how-i-started-to-read-manga.html#comment
Hej, jag heter Maja Johansson och är 18 år. Jag har velat åka till Japan sedan jag var 12 år, eftersom jag trodde att de i Japan skulle vara precis som de är i manga böckerna. ^_^ Jag började läsa manga när jag var kanske 8 år. Min bror Erik, hade fått Dragonball böckerna och det var min uppgift som hans lila syster att kolla vad det var han gjorde. När han var i skolan eller ute med kompisarna, gick jag in till hans rum för att låna hans böcker. Jag blev väldigt förtjust i böckerna och ville också ha manga böcker. Jag kommer inte ihåg om jag bad mamma att köpa det till mig men jag antar att jag måste gjort det eller så såg hon mig ta böckerna, vilket verkar mer sannolikt. När jag var 9 år fick jag min egen manga bok nämligen Ranma 1/2, jag h´var jätte glad för nu hade jag min egen serie jag kunde samla på. Jag tog fortfarande min brors böcker då och då eftersom jag såklart inte hade läst klart den. 
Jag gillade att leka pokemon, witch, digimon, sailor moon och de där programmen man såg på tv:n. Jag var inte så förtjust i dockor för även om man fick dom så hade jag troligen ingen fantasi för vad jag skulle göra med dom, jag gillade inte heller att sitta och måla på färger på flickor som redan hade en form på sig och man skulle själv fylla i med färg. Min första anime var nog Sailor moon, vilket jag kollade oftast själv på. Kan inte ens minnas att min bror någonsin såg på den. Jag och min bror såg oftast på Pokemon och Digimon tillsammans, oftast hade vi samma smak på filmer eller ah i alla fall på den tiden. Han växte tyvärr ur de där och låg och sov medan jag gick upp klockan 4 på morgonen. 
Jag kan verkligen inte minnas men det var ett program som gick på kanal 4 innan Sailor moon som jag oftast såg en del på slutet av den. Tyvärr läste jag inte tidningen då så jag fick aldrig reda på vad programett hette. Jag minns att det var "de goda" och "de onda" som bråkade om kristaller som var magiska. De kunde antingen använda kristallerna själva och få krafter och oftast en rustning eller så gav de dom till sina djur så att dom blev starkare. På slutet av programmet visade alltid en tjej (alltså riktig tjej,) ett magiskt trick och sa alltid "prova inte det här hemma."     
Om någon vet vilket program jag pratar om får de gärna berätta. ^^
Något jag inte gillade var att gå och handla med mamma, men en dag gick hon in i bokhandeln och då hittade jag "en massa manga." Jag blev jätte glad och kunde köpa flera Ranma 1/2 böcker. Jag blev faktist väldigt bra på att läsa när jag började läsa manga böcker. Var inte bra på det innan. -_-' Tiden gick och jag började sedan samla på en ny serie som heter Inuyasha ^^ Kan inte bestämma längre om jag tyckte om Ranma eller Inuyasha bäst. Min kompis Moa och hennes mamma Carola köpte "lär dig rita manga" bok till mig på min födelsedag (kan ärligt inte säga när men troligen när jag var 12?) och då berättade de för mig att dom hade hittat en bokhandel där dt fanns en massa manga (antingen var det sf-bokhandeln eller comic heaven,) blev lite ledsen när de sa att de inte kunde komma ihåg vart men de sa att det var någonstans i gamla stan. Jag och mamma åkte in och letade och ledade men nej vi kunde inte hitta det. :(  Men en dag kom mamma hem och berättade att hon troligen hade hittat butiken så vi åkte in till gamla stan och gick in till Sf-bokhandeln. Det fanns en massa manga böcker och jag var jätte glad, började spara pengar för att kunna köpa mera böcker.
Eftersom jag var liten fick jag inte åka dit ensam, eller snarare kunde inte, eftersom jag gick vilse i t-banan hela tiden. -_-' Så varje gång de kom med mig så fick dom gå till andra affärer medan jag gick runt där i bockhandeln. Jag har alltid funderat väldigt mycket på om jag ska köpa saker eller inte, vilket gör att det tar lång tid innan jag bestämmer mig. Jag började också läsa manga böcker på engelska vilket gjorde att jag lärde mig engelska väldigt bra. ^^ Tummen upp för det. ^^ Min dröm blev att skriva och rita mina egna manga böcker, tyvärr utvecklade jag aldrig mig på att rita. -_-' Inte för att jag inte kan göra det nu men men.
Manga lärde mig en del men i längden blev det inte så bra eftersom jag var mycket mer intresserad i att läsa manga än att plugga. (så är det fortfarande) -_-'  Det blev inte bättre av att datorn kom och jag kunde kolla på Anime på datorn när jag ville och sedan upptäck mangafox.com där jag kunde läsa manga gratis och när jag ville utan att behöva få mina föräldrar med mig att åka till gamla stan, gjorde fortfarande det men inte lika ofta. Sedan blev man såklart äldre och då började man sexan. Där fick man inte läsa manga och jag kände inte någon som gjorde det heller vilket var synd. Jag gick ofta till biblioteket och lånade manga där också. ^^ Nu är det så att jag inte bara läser manga, jag läser "vanliga" böcker också. Jag tror det var i 7:an eller 8:an som en tjej som heter Mimmi kom till vår skola, fast hon började i min parallell klass. Hon sa att vi hade träffats förut när vi gick i kyrkokören och att jag hade ringt henne en dag och frågat om vi kunde leka. (Det här var lååååångt tillbaka.) Jag kunde verkligen inte komma ihåg det fast jag har ett vagt minne av att jag faktist ringde någon som jag inte riktigt kände och det lätt som om hon tyckte jag var lite konstig, så det kanske var Mimmi. -_-' Hon var inte lika insatt i manga men hon gillade det, tyvärr var våra kompisar irriterande så de sa "nej, ska ni prata om manga nu." Det var inte direkt som om vi pratade om det hela tiden, vi gjorde det kanske tre gånger om året medan dom pratade om killar, smink, fest och om deras aktiviteter 24/7. Då tänkte jag "okej ingen gillar manga så får väll prata om de som dom gillar då." Om jag hade varit som jag är nu så hade jag nog blivit jäkligt irriterad på dom, för jag riktigt hatade deras kommentarer "ska ni prata om manga nu?" Seriöst varför inte? Varför ska jag snacka och lyssna på alla deras saker om dom aldrig vill prata och lyssna på mina saker? Oh well, har fortfarande inte riktigt någon som gillar manga lika mycket som jag men med de kompisar jag har nu kan jag snacka om det utan att dom ska kommentera det. 
När jag gick i först ring i gymnasiet gick jag och min kompis Anne-li på ett konvent som heter Uppcon. Jag skulle ha åkt dit långt innan med min kompis Daniella men tyvärr skulle vi till Finland då och jag var ganska lite så mor hade troligen inte kunnat sova alls om jag åkt med till Uppcon. Men Uppcon var i alla fall det roligaste jag varit på! Har skrivit om Uppcon i ett annat inlägg eller ah snarare en massa bilder. http://majachokolat.blogg.se/2012/july/bild-bomb-fran-uppcon-d.html#comment Men det var väldigt roligt och de hände en massa sker, det kände som om det var en vecka i stället för bara tre dagar. Det sorgliga var att det var de sista Uppcon. :(
Men jag tog en brotjur av Go Go Nihon där. Jag började läsa om dom på internet och såg att de kunde hjälpa en att komma till Japan. ^^ Men jag hade börjat spara pengar redan innan jag fick reda på Go Go Nihon. Skriver mer om Go Go nihon i nästa inlägg. ^^ 
Min panda väska som jag fick av Daniella i julklapp!
Inuyasha



  Dragonball


Sailor moon

Ranma 1/2
      

RSS 2.0